Başarıyla ilgili yedi yanlış düşünce

Başarıyla ilgili yedi yanlış düşünce

Basarı nedir? Kimler basarılı sayılır? Basarı icin prestijli bir universite mezunu olmak mı gerekir? Basarılı insanlar haftada kac saat calısıyor? Yardım almak basarılı olma duygusunu nasıl etkiler? Basarı butun dertlerden kurtulmak anlamına mı geliyor? Basarı coğu kez bir sans isi midir? Zengin olmak basarının cok onemli bir gostergesi midir? Meshur olmak basarılı olmak mı demektir? Bu soruların cevaplarıyla ilgili cok yanlıs dusunceler vardır. Esasen bu soruların cevaplarının bileskesi size basarının tam olarak tarifini de yapmanızı sağlayacaktır

11.03.2013 902

1. Başarılı olmak için iyi bir eğitim, iyi bir yabancı dil ve iyi bir üniversite mezunu olmak çok önemlidir.

İyi yabancı dil bildiği ve iyi bir üniversite mezunu olduğu halde başarısız olan çok insan vardır. Gerçek sudur; herkes başarılı olabilir. Basarı, ne istediğini bilmek, istediği şeylere ulaşmak için gerekenleri yapmak ve kişinin kendisi için koyduğu hedeflere ulaşması demektir.

 

2. Başarılı insanlar haftada en az 60 - 70 saat çalışmaktadır. Siz de başarılı olmak istiyorsanız haftada en az 60 saat çalışmalısınız.

Basarı cok uzun sureler calısmaktan daha cok, doğru seyleri doğru zamanlarda yapmakla ilgilidir.

 

3. Basarılı olmak çok para kazanmak ve zengin olmaktır.

Zenginlik ve para basarının getirdiği sonuçlardan sadece bir tanesi olabilir. Basarı hedeflediğiniz seylere ulaşmaktır. Ulaşılan hedefler her zaman cok parayı ve zenginliği garanti etmez.

 

4. Basarı bir sans isidir. Sadece şanslı olan çok az kişi başarılı olabilir.

Loto’dan para kazanmak kesinlikle bir sans isidir. Ancak basarı bir sans isi değil, aksine plan yapma, yapılan planlar doğultusunda çalıma, bilgiyi yönetme ve uygulama isidir.

 

5. Basarılı insanlar asla hata yapmazlar.

Tüm insanlar hata yapar. Hata yapmayan insan yoktur. Ancak yaptığı hatalardan ders alanlar ve almayanlar vardır. Basarılı insanlar da diğer insanlar gibi hata yaparlar. Ama onlar yaptıkları hatalardan ders alarak onları tekrarlamazlar.

 

6. Basarılı olmak tüm dertlerden kurtulmak demektir.

Basarılı olmak yasamdaki her problemi çözemez. Elde edilen bir basarı, o andan sonra tüm başarıları garanti etmez. Başarıdan sonra da çeşitli problemlerle karsılaşmanız cok doğaldır.

Unutmayın basarı sizin olağanüstü bir varlık olmanızı sağlamaz.

 

7. Meşhur olmak basarının en önemli göstergesidir.

Cok para kazanabilirsiniz, herkes sizi tanıyabilir, cok meşhur olabilirsiniz, birçok unvan alabilirsiniz ve yaptığınız isi büyük bir çoğunluk biliyor olabilir. Ancak bunlar başarılı olmak için gerekli olan şartlar değildir. Kimse sizi tanımasa da, zengin olmasanız da, sadece siz biliyor olsanız da cok başarılı olabilirsiniz.